Affiliate Network

affiliate network
Et godt eksempel på et affiliate network som sælger produkter de reelt ikke har, for en større virksomhed

Lad os sige du har en hjemmeside, som du gerne vil tjene penge på. I skrivende stund kan du gøre det på følgende måder:

  1. Du kan sælge et produkt eller en ydelse
  2. Du kan tillade at reklamer bliver vist på din side

Affiliate network handler om den sidste valgmulighed. Ved at tillade andre virksomheder at reklamere på din side, kan du langsomt bygge en ekstra indkomst op – så længe du har en fin strøm af besøgende.

Hvad er et affiliate network?

Man kan godt sammenligne et affiliate network med en mellemmand, som binder reklamerende virksomheder og villige hjemmesider – affiliates – sammen. Ved at være med i et affiliate network, kan du som hjemmesideejer nemt finde reklamer, som passer til indholdet på din side. Når en besøgende så klikker på en af reklamerne, får du en lille del af det beløb, som den reklamerende virksomhed betaler til Google eller en anden tredjepart.

affiliate network
Et godt eksempel på et affiliate network som sælger produkter de reelt ikke har, for en større virksomhed

Nogle hjemmesideejere vælger at lave 100% affiliate sider, hvor de lister en masse produkter via Amazon eller en anden virksomhed, som folk så forhåbentlig klikker på og bliver sendt videre til den “rigtige” side, som ligger inde med alle produkterne.

Et godt eksempel på et affiliate network er Google AdSense. Her kan virksomheder gennem Google AdWords (Google’s reklamerings-platform og største indkomstkilde) sprede deres budskab om produkter, ydelser eller almen branding til hjemmesider som tillader det.

Når du melder dig til AdSense, vil Google kigge din side igennem og matche den med reklamer i deres databaser. Dine besøgende vil altså ikke se reklamer for boremaskiner, hvis du sælger dykkerudstyr.

Vi har skrevet mere dybdegående om AdSense på denne side.

Derfor er det en god idé at skrive sig op til et affiliate network

Ved at have reklamer på din side, kan du blive belønnet for de timer du har brugt på at tilføje indhold og gøre siden flot og tilgængelig. Det er dog de færreste, som kan leve af reklameindtægter alene – og i Danmark er der så vidt vides ingen der gør det. Der er som regel tale om små beløb per klik, og størstedelen af dine besøgende kommer ikke til at klikke på reklamerne.

Samtidig er der en fin balance mellem at have nok reklamer på hjemmesiden, uden at skræmme besøgende væk. Reklamer kan nemt have en afskrækkende effekt, hvis der er for mange af dem, og hvis de samtidig blokerer for det indhold, som de besøgende kom for at kigge på.