Angiv kilde

Mange artikler såvel offline som online skrives med udgangspunkt i andre artikler. Skribenten laver et resume og tilføjer sin egen lokale vinkel.

Der er ikke noget i vejen med at lade sig inspirere af andre – det gør alle. Men det er forkert ikke at skrive, hvor man er blevet inspireret henne. Professionelle skribenter i alle medier, ikke mindst mainstream medierne, stjæler med arme og ben. I et dansk dagblad kan man sagtens finde en “analyse”, som er oversat til dansk ja, men derudover nærmest copy-paste af en artikel i et internationalt tidsskrift – uden at dette fremgår på nogen måde.

Det er egentlig mærkeligt, for det giver faktisk mere troværdighed til dit indlæg, når du angiver kilde/r. Desuden værdsætter Google, at din hjemmeside både har indgående og udgående links. Og så er der jo altid en eller anden nørd derude, som har læst den artikel, du har kopieret.

Som skribent i et lille sprogområde er det nemt at skabe unikt indhold med udgangspunkt i udenlandske artikler. Når først du har oversat de relevante dele og tilføjet dine egne observationer, er artiklen din – men angiv forpokkerda kilden.