De nye Facebook sider

I slutningen af februar rullede Facebook en version af sine sider ud, og det nye look bliver 100% implementeret 30. marts 2012. De nye Facebook sider får et stærkere visuelt udtryk, og det er muligt at give dem en skarpere billedmæssig profil. Måske kan Facebook hermed lægge en dæmper på det fremstormende Pinterest?

Både profiler og sider får nu mulighed for at vise et stort billede (851 x 351 pixel) i toppen. En ny funktion gør det muligt for sideadministratorer at respondere privat til brugere. Det nye administrationspanel gør det generelt nemmere at administrere Facebook sider.

Timeline bevirker, at ens statusopdateringer kan læses, som var det en avis. Det nye layout på Facebook sider gør, at man kan fremhæve nogle artikler og gemme andre artikler. Man kan låse nogle indlæg med blyantsikonet, så de vises på toppen af siden lige så længe man vil, og man kan få et indlæg til at fylde mere i bredden ved at trykke på stjernen.

Ved hjælp af funktionen “view as” kan man se sin egen profil, som den vil blive set af andre. “Activity Log” viser information om brugerne gennem hele deres Facebook historie. Det er altså som altid en god idé at tænke lidt over, om det man udgiver, repræsenterer én, sådan som man gerne vil have det.

Der har været meget snak om, at Timeline har gjort det nemmere for folk at overvåge hinanden på Facebook. Og forslag til hvordan man kan gøre sig usynlig overfor den gemene hob rider Facebook som en mare. Det er en dyb misforståelse: Hvis man vil have en eksklusiv profil på Facebook, skal man lade være med at bruge Facebook. Med andre ord: Brug kun Facebook til stof, som du gerne vil dele med hele verden.

Alt hvad man udgiver på sociale medier (og internettet generelt) kommer som udgangspunkt ud i det offentlige rum. Selvom du kun deler med en nøje udvalgt gruppe, kan du jo ikke vide om de deler det videre. Det har jo også altid været en god idé at læse en email igennem med kritiske briller, inden man klikker send.