Drupal

Drupal er en af verdens mest udbredte platforme til content management. Et content management system (CMS) styrer indholdet på et website, således at brugeren kan redigere det uden at kende til det programmeringssprog, systemet er skrevet i (det er skrevet i PHP).

Drupal er open source

Det er open source, hvilket betyder, at det er gratis at anskaffe sig et Drupal-CMS. Samtidig udmærker det sig ved at rumme mange moduler og funktionaliteter, der gør systemet anvendeligt til såvel små som meget store webløsninger. Det er relativt nemt at oprette og administrere nye sider, blogs, brugere, billeder osv.

Nem SEO i Drupal

Drupal har tilmed gjort det nemt at arbejde med søgemaskineoptimering. På hver side man opretter, kan man nemt definere url, pagetitle, pagedescription og metatags, hvorved det bliver let for Google at rangere siden.

Drupal er da også hurtigt blevet en af verdens mest udbredte CMS-løsninger.

Opfundet i Holland

Drupal blev oprindeligt udviklet i 2000 af Dries Buytaert på universitetet i Antwerpen. Dries er stadig den ukronede konge af Drupal-projektet, men tusindvis af kloge mennesker over hele verden er i dag involveret i at forbedre systemet og udvikle opdateringer og nye gratis moduler.

Navnet Drupal stammer fra det hollandske ord druppel, som betyder dråbe. Det stammer fra Drop.org – det første website hvor koden til Drupal blev anvendt. Dries havde efter sigende planer om at kalde siden for ”dorp” (hollandsk for landsby), men kom til at taste forkert, da han skulle bestille domænet, og ”drop” lød da også meget bedre.

Drupal til de store

Drupal har siden været i kraftig vækst. I 2010 blev det estimeret, at 240.000 websites benyttede Drupal 6 – den nyeste version.

Løsningen er velegnet til indholdstunge og komplekse websites med meget brugerinteraktion. Derfor er det også blevet det naturlige valg for mediehuse verden over. Ud over MTV, The Economist, TV2, Berlingske Tidende og BT kører Det Hvide Hus og Bob Dylan i skrivende stund på Drupal.

Fleksibiliteten, brugervenligheden og prisen gør, at det er en god løsning til både små og store websites.

Hos Dahl Lumholt ApS har vi erfaring med Drupal fra en række mindre websites, hvor systemet har vist sig lige så nemt at anvende som WordPress. Kontakt os på mail eller tlf. 27 20 19 27 for en snak, om hvilket cms du skal bruge til din næste online satsning.

Skriv kommentar