Fine hjemmesider

vara
Design din egen sko

Vi støder på mange forskellige hjemmesider hver dag, både som almindelige brugere og som leverandører af seo. Der er stadig – her i 2014 – overraskende mange grimme hjemmesider: Hjemmesider, der ikke er blevet opdateret i årevis, eller hjemmesider, der bruger en hæslig gratis eller hjemmefabrikeret skabelon.

123hjemmeside.dk figurerer ofte med nogle absolut uæstetiske designs, ingen nævnt, ingen glemt. Er det egentlig muligt at finde en pæn side lavet via 123hjemmeside.dk? Vi skal nok sige til, hvis vi finder én.

De fleste hjemmesider, vi besøger, er dog ganske pæne. De kan være svære at finde for søgerobotterne og for brugerne at navigere rundt i, men flotte, det er de.

Kender I det der med, at en sublimt smuk hjemmeside tvangsindlægger én til at se en animation eller noget andet gøgl, og når fyrværkeriet endelig er overstået, har man mere end svært ved at finde Kontakt? Den type hjemmesider er stadig meget udbredte, selvom designerne er ved at indse, at de fleste brugere ikke er webdesignere – de kommer faktisk bare for at finde noget, de mangler.

Men så er der heldigvis også hjemmesider, hvor det hele går op i en højere enhed. Som eksempel kan vi fremhæve Ferragamos hjemmeside,  hvor mode-afficionadoen kan customize sin egen version af sko-klassikeren Vara. Det store italienske modehus har selvfølgelig styr på både æstetik og brugervenlighed og går direkte til stålet. Værsko!

ingvald
Nostalgi og køkkenmaskiner

Men det behøver ikke være så prangende. Den danske leverandør af slagterimaskiner, Ingvald, præsenterer sig selv med en enkel og overskuelig hjemmeside. Indkøberen mødes af et slideshow, hvor billeder af de topmoderne maskiner afløses af nostalgiske billeder af husmødre og fabriksgulve fra 1940erne (Ingvald blev stiftet i 1938). Nedenunder slideshowet er der tre yderligere indgange til forskellige emner – designet som papirark. Igen er retro-stilen en kærkommen kontrast til state of the art-maskinerne af rustfrit stål.

Den danske designer af boliginteriør Ferm Living har et forsidelayout der minder lidt om Ingvalds, med et stort dominerende slideshow øverst og en en række kvadratiske indgange nedenunder. I toppen er der en såre simpel menubjælke, hvor der er lige det man skal bruge for at komme i gang. Resten er pakket pænt ned i bunden af siden. Smukt som produkterne.

ferm
Fine Ferm