Gode tekster med Panda

Der er frygtelig meget dårligt indhold på internettet; stavefejl, spam og tekster proppet med søgeord, som var de foie gras gæs. Budgetterne til at generere indhold har som regel været små, fordi det har været vanskeligt at dokumentere, at gode tekster har en positiv effekt. Mange har ikke været i stand til at se fordelen ved at bruge den nødvendige tid på at skrive gode tekster.

Men så kom Panda. Google Panda er en ændring af Googles algoritme, som blev implementeret i løbet af 2011, med henblik på at give sider med gode tekster en højere placering i søgeresultaterne. Panda bevirkede, at websites med korte tekster og en masse reklamer pludselig fik en lavere rangering til fordel for nyhedssites og sociale netværk med substans. Det vurderes, at hele 12 % af søgeresultaterne blev påvirket af den “onde” Panda opdatering. I første omgang gik det også ud over originale websites, hvor indholdet var blevet kopieret til andre websites, som til gengæld blev belønnet. Men det skulle forhåbentligt være justeret nu – Google hader kopieret indhold.

Med Panda har vi fået endnu større incitament for at skrive gode tekster – hvis vi altså gerne vil findes. Og teksterne skal være lange. Der er ikke noget, der hedder “for mange ord” – 500 ord er bedre end 300 ord. Det skal selvfølgelig være kvalitetstekster. 50 kvalitetsord er bedre end en dårlig tekst på 500 ord. Men skriver man godt, er mere altid bedre.

“Too many words my @ss”, som Ian Lurie fra Portent Interactive messer på SEOmoz.

Man kan vurdere, om de lange tekster bliver læst, ved hjælp af et værktøj der måler, hvor langt folk scroller ned på siden. Scroller de helt ned, indikerer det, at de har læst hele teksten. Enhver kan tiltrække trafik, men hvis de besøgende skynder sig væk uden at foretage sig noget på siden; scrolle ned, klikke videre til andre sider, abonnere på et nyhedsbrev, lægge en vare i indkøbsvognen osv. – så kan det være lige meget. Trafik har ikke værdi i sig selv. Kvalitetstrafik får man ved hjælp af kvalitetsindhold. Gode tekster i online marketing har aldrig været vigtigere.