Google AdSense

Google AdSense… Du har måske hørt navnet før, men aldrig været helt klar over, hvad der egentlig er tale om.

I dette indlæg vil jeg forklare hvad Google AdSense er, hvad det bruges til, og om det er en mulighed for dig og din hjemmeside.

Hvad er Google AdSense?

Google Adsense er et partnerprogram, en form for annoncering, hvor du ved hjælp af et lille stykke HTML-kode kan få vist reklamer fra andre virksomheder på din side. Med AdSense vil dine besøgende få vist reklamer, som er relevante i forhold til din hjemmeside.

Et eksempel kunne være en blog om hunde, hvor der så vil blive vist reklamer fra kenneler og fabrikanter af hundemad.

aktier
En virksomhed som arbejder med aktie-ydelser vil nok aldrig finde vej til din hunde-blog

Er AdSense noget for dig?

Det kommer an på hvilken slags side du har.

Hvis du lige har startet en hjemmeside op, vil AdSense ikke være profitabelt for dig, da antallet af besøgende er meget lavt. I takt med at du fylder din side op med indhold og tiltrækker nysgerrige besøgende, kan du så begynde at overveje, hvor på siden du vil vise reklamer.

Med den rette opsætning vil Google vise reklamer som er relevante for dine besøgende. Er reklamerne gode nok, bliver de klikket på, og du vil modtage et mindre beløb.

Hvis du ikke ønsker reklamer på din hjemmeside, er Google AdSense selvfølgelig ikke noget for dig.

Andre måder at reklamere på

Hvis du gerne vil have en indtægt i form af reklamer, kan du kontakte andre i din branche, som har brug for eksponering.

Vi hopper lige tilbage til hunde-eksemplet:

Lad os sige at du elsker hunde. Du har oprettet en blog hvor du ivrigt skriver artikler om alle slags hunde; deres historie, adfærd, opdrættere og lignende. For virksomheder som sælger hundeudstyr er din side et springbræt til at få nye kunder.

Hvis du ikke bliver opsøgt af andre virksomheder, bør du i stedet opsøge dem. Skriv en god introduktions-mail, hvor du forklarer hvad det er du laver, hvor mange besøgende din hjemmeside har, og hvorfor det kunne være attraktivt for begge parter at indgå i et samarbejde. På den måde kan I komme frem til en løsning, hvor I forhåbentlig begge to får en masse ud af samarbejdet.

reklamer
Bare sørg for at din hjemmeside ikke ligner en online-udgave af ovenstående – det skræmmer dine besøgende langt væk

Hvis du har brug for hjælp til opsætning af AdSense eller en anden form for reklame, er du velkommen til at kontakte os.