Har du en Pinterest strategi?

Nå ikke. Det går nok! Pinterest er “bare” et nyt socialt medie. Måske kan du bruge det i din online markedsføring, måske kan du ikke.

Pinterest kan give værdi for nogle, f.eks. virksomheder inden for mode, smykker, møbler og andre livsstilsprodukter. Banker og advokater vil næppe kunne tjene penge via Pinterest.

Pinterest er den nye darling blandt sociale medier – kun Facebook oplevede en hurtigere vækst i opstartsfasen. En stor del af de mange nye Pinterest-brugere er passive brugere – de har fået en profil for at følge lidt med i det, som alle mener blive “den nye store ting på nettet”. De har ikke pinnet et eneste billede på en eneste tavle, ej heller kunne de finde på at synes godt om eller kommentere andres billeder. Den passive strategi er lidt irriterende for os, der er aktive, men det er måske ikke helt dumt…

I artiklen Don’t Let Shiny New Objects Distract You slår Vic Drabicky koldt vand i blodet, når det gælder Pinterest-potentialet. Hvis man vil bruge Pinterest forretningsmæssigt, skal man stille sig selv en række tørre og kedelige spørgsmål:

  • Kan du få trafik, omsætning, links eller omtale via Pinterest?
  • Bruger dine kunder Pinterest?
  • Passer det, du sælger, ind i Pinterest-universet?
  • Hvis man søger på dine produkter, er de så allerede omtalt på Pinterest?

Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, bør du være aktiv på Pinterest – indtil da er en passiv relation meget fornuftig. Tro mig, Pinterest kan hurtigt blive endnu en tidssluger.

Jeg har været aktiv på Pinterest i knap en måned nu. Det er jeg ikke, fordi jeg tror jeg kan tjene penge på Pinterest, men fordi det er sjovt. Jeg er typen, der nyder at bladre i glittede blade om boligindretning, kunst, mad og mode – jeg får lidt af det samme æstetiske kick, når jeg er på Pinterest.

Min lille laptop skærm har (endnu) ikke det samme følelse som det glittede blad, men til gengæld kan jeg søge på lige det, jeg synes, jeg mangler: peeptoe pumps, pink garden chair, green tea osv. Pinterest er en rig inspirationskilde. Pænere end Facebook 🙂