Hvad er god linkbuilding?

Leder du efter tips og tricks til god linkbuilding?

Den tid, hvor man ved at spamme det samme søgeord om og om igen i en ankertekst kunne nå til tops på Google med indgående links, er heldigvis slut.

Google er blevet klogere og lægger i dag meget vægt på links, som stammer fra en solid artikel, en gennemtænkt analyse, en bog eller lignende.

Den naturlige måde at linkbuilde på

Den bedste form for linkbuilding er at skabe værdi, som andre internetbrugere har lyst til at dele.

Tillad os at uddybe.

Lad os sige at du har en blog. På bloggen skriver du om din store passion: modelfly lavet af træ. Der er nok at skrive om på bloggen; du har for eksempel lige afsluttet et langt indlæg om træsorter: hvordan de hver især påvirker modelflyets hastighed, evne til at lave tricks og holdbarhed på forskellige måder.

Jens fra modelflyentusiaster.dk er begejstret – sikke et fascinerende indlæg! Han hopper straks på Facebook og deler dit indlæg med hans venner og bekendte. Det opfanger Google, som giver dit indlæg et lille plus i den store kvalitetsbog – én person har syntes godt om dit indlæg, så det kan ikke være helt dårligt.

Jens’ gode veninde Louise er begyndt at interesse sig for modelfly. Hun er helt ny på området og har endnu ikke fundet ud af, hvor hun kan få information om sin nye hobby. Hun ser Jens’ status, og går straks ind på din blog. Hvilke træsorter flyene er lavet af, går Louise ikke op i. Da hun er helt ny, vil hun gerne have noget basisinformation – for eksempel kunne hun godt tænke sig at vide, hvor hun kan købe de bedste modelfly i Danmark.

Da du er vild med modelfly, og har været det længe, har du skrevet mere end 50 indlæg om alt lige fra typer af maling, indre dele, dækning af konkurrencer og selvfølgelig også om, hvor i Danmark man kan købe de bedste modelfly.

Louise er begejstret over din viden og deler flittigt dine indlæg med hendes followers på Twitter. Din side begynder nu langsomt at stige til vejrs på forskellige søgeord, hvilket er suverænt, da du for nyligt har tilknyttet en webshop og konsulentydelser til bloggen. Snart vil søgeord som ”køb modelfly af træ” og ”professionel hjælp til modelfly” pege mod din side.

Hvad er god linkbuilding? – naturlige links, der stammer fra godt indhold, som folk har lyst til at dele.

Vær generøs og flink overfor andre

Ovenstående lyder måske mere som noget, man kan finde i en bog om at blive et bedre menneske; men det gælder også i linkbuilding.

Hvis du gerne vil nå til tops inden for VVS, er det vigtigt at du aktivt deltager i VVS-relaterede fora, blogdiskussioner og lignende. Amino er et godt eksempel på et sted, hvor man som iværksætter både kan få hjælp og samtidig fremme sin karriere. De mest aktive medlemmer på Amino, som bruger flere timer om ugen på at hjælpe andre, er også dem, som får mest igen i form af anbefalinger.

Opsøg folk på nettet som står med et problem, du kan svare på. Gør det synligt for enhver, at du gerne vil hjælpe andre, som har mindre erfaring end dig selv. Det leder ikke kun til delinger af dit indhold fra taknemmelige mennesker, men også til kunder, så snart andre begynder at se dig som eksperten på dit område.

Lad os hjælpe dig med linkbuilding

Linkbuilding er en af vores specialer inden for SEO. Vi er gode til at skabe og vedligeholde linkbuilding strategier, som kan hjælpe dig med at komme til tops på Google.

Vi vil gerne tage en uforpligtende og gratis snak med dig om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed.

 

Skriv kommentar