Hvad skal jeg skrive om?

I mine personlige blogs Idas Have og Stenaldermad har jeg en lang liste over blogindlæg, som jeg gerne vil skrive, men ikke får gjort – eller også bliver artiklerne ikke så gennemarbejdede, som jeg har ambitioner om. Det er som så ofte før implementeringen, ikke idégenereringen der er det svage led.

Når jeg blogger for andre er artikler naturligvis altid gennemarbejdede (!), men jeg kan godt løbe tør for ideer. Det er under alle omstændigheder klogt at overveje forskellige emner og bruge lidt tid på at analysere hvilke af dem, der giver mest trafik. Artiklerne skriver jo ikke sig selv, selvom man brænder nok så meget for emnet.

Siden Übersuggest er et glimrende værktøj til at generere gode emner og nye vinkler på gamle emner. Værktøjet er ikke så stærkt på dansk, så brug evt. den engelske term for at få resultater.

Brug gerne udsagnsord i forbindelse med dit søgeord. For nylig skulle jeg skrive om bæreseler til babyer, og søgte derfor på “can baby carriers” for at få inspiration. Fluks fremkom en række emner, der kunne bliver til gode artikler:

Kan baby bæreseler give hoftedysplasi?
Kan nyfødte bruge baby bæreseler?
Kan man amme med baby bæreseler?
Osv.

Forholdsord giver også resultater. Nu nærmer julen sig jo med raske skridt, og et blogindlæg om nisser er altid på sin plads.

nisser på +
nisser på borgen
nisser på landet
nisser på arbejde
nisser på loftet
nisser på sten
nisser på arbejdspladsen
nisser på køl
nisser på ærø
nisser på reb
nisser på snor

Hvad kommer efter og?
nisser og +
nisser og hobby
nisser og julemænd
nisser og jul
nisser og julemand
nisser og trolde bornholm
nisser og dæmoner
nisser og kæmper
nisser og julepynt
nisser og andet godtfolk
nisser og engle

Det er jo en guldgrube af ideer :-)

Og det er bare Googles resultater. Prøv også at køre dit emne gennem Soovle, der viser resultater fra flere søgemaskiner.