Hvorfor langsomme loadtider får dine besøgende til at flygte

Har du nogensinde hørt om en internetbruger, der ville ønske, at hjemmesider ikke var så hurtige om at loade?

Hastigheden af din hjemmeside er en af de vigtigste elementer, hvis du gerne vil have besøgende, der ikke stikker af igen med det samme.

Ifølge en post fra Econsultancy tilbage i 201, var langsomme hjemmesider skyld i tab på op til £1.73 milliarder, fordi de besøgende simpelthen ikke gad at vente et par sekunder mere, end de var vant til.

Hvor hurtig skal siden loade?

Så hurtig som muligt.

Et bedre svar er, i følge Ramesh Sitaraman fra University of Massachusetts, op til 2 sekunder. Ramesh udarbejdede en rapport ved navn “Network Performance: Does It Really Matter To Users And By How Much?” hvor han altså konkluderede, at de besøgende er tålmodige – i de første to sekunder, efter de er klikket ind på en side.

For lige at understrege hvordan størstedelen ser på hastigheden af hjemmesider: Google mener at en hjemmeside er “langsom”, hvis loadtiden er længere end halvandet sekund.

Hvordan kan jeg forbedre hastigheden?

Du kan starte med at få din hjemmeside testet på en af de mange hjemmesider, der tilbyder hastighedstests.

Hvis din side loader hurtigere end 2 sekunder: Tillykke! Du har lavet en side, som Google og dine besøgende ikke rynker på næsen af. Nu kan du i stedet fokusere på at levere indhold af den højeste kvalitet.

Hvis din side loader langsommere end 2 sekunder: Frygt ej – det er ikke verdens undergang. Kig dig omkring – eller bed den sideansvarlige om at gøre det – og se om du kan finde nogle billeder, der er for store, eller om du har nogle plugins, du kan undvære (hvis du bruger WordPress eller et andet CMS).

På tools.pingdom.com kan du endda se hvilke elementer der gør din hjemmeside langsom. I mange tilfælde er hjemmesiden langsom, fordi der sker for meget på forsiden. En god idé kunne være at sprede indholdet ud på flere sider, eller at skære det unødvendige fra.

Når du har gjort det der skal til, kan du rette blikket mod dit hostingselskab. Kvalitet koster; derfor oplever man tit at billigst er lig med langsomst. Når man først har indset hvor vigtig hastigheden af ens hjemmeside er, bliver det straks nemmere at vende blikket mod de dyrere hostingselskaber.

Sørg derfor for at få fat i et godt hostingselskab og en god webdesigner, når siden skal bygges op fra bunden eller blot opdateres – det kan mærkes på bundlinjen.

Hjemmeside i denne kategori? Ja tak
Hjemmeside i denne kategori? Ja tak