Joomla – er det CMSet for dig?

Hvis du før har sat fod i CMS-verdenen, har du sikkert også hørt om Joomla. Hvis ikke, kan du forhåbentlig lære en ting eller to ved at læse med her.

I dette indlæg vil jeg komme ind på hvem, hvad og hvorfor; men lad mig starte med at forklare hvad Joomla er.

Hvad er Joomla?

joomla
4 farverige tøjklemmer eller Joomla’s logo?

Joomla er navnet på et gratis open source content management system, der ligesom det mere kendte CMS WordPress, blandt andet bliver brugt til at udgive billeder, tekst og video på nettet.

Joomla er ligesom WordPress lavet i PHP, og man kan finde mange af de samme funktioner, hvis man sætter dem op mod hinanden (mere om det senere).

Det er blevet downloadet mere end 35 millioner gange, og der findes mere end 6000 extensions og add-ons.

Hvornår skal du vælge Joomla?

Store hjemmesider fyldt med indhold er et godt match til den måde Joomla er bygget på. Hele ideen med Joomla var at lave et CMS til virksomheder med meget indhold, og det gælder stadig i dag. WordPress er et godt system til mindre og mellemstore virksomheder, men Joomla er klart værd at overveje, hvis du ligger inde med mange artikler, andet indhold eller produkter, som skal sælges via nettet.

Sikkerheden i Joomla siges også at være bedre, men det er et område som kan forbedres i form af plugins til de fleste content management systemer.

Hvornår skal jeg ikke vælge Joomla?

Hvis du ejer en lille virksomhed, en blog eller bare bruger din hjemmeside som et online CV, er WordPress et langt bedre valg. Selvom Joomla er brugervenligt og nemt at finde ud af, kan det ikke matche den “out of the box” oplevelse man får med WordPress. Joomla har også et stort community, mange temaer samt plugins, men ikke et udvalg som kan matche hvad WordPress tilbyder.

Hvis du har flere spørgsmål

Du er selvfølgelig velkommen til at skrive til os, hvis du har spørgsmål angående Joomla. Vi har arbejdet med Joomla siden det kom ud i 2005, så vi mener selv at vi har godt styr på systemet.