Kosmetisk kirurgi

Plastikkirurgi er en specialiseret gren af kirurgi, der fokuserer på rekonstruktion og reparation af defekter og deformiteter i kroppen. Dette kan omfatte både medfødte abnormiteter, såvel som skader og skavanker opstået som følge af ulykker, sygdomme eller aldersrelaterede ændringer. Plastikkirurgi kan også omfatte behandling af alvorlige forbrændinger, gendannelse af funktionelle og æstetiske resultater efter kræftbehandling og håndkirurgi.

Kosmetisk kirurgi, på den anden side, er en type plastikkirurgi, der har til formål at forbedre det æstetiske udseende af en persons krop. Det kan omfatte ansigtsløftning, brystforstørrelse, fedtsugning, næseoperationer og mange andre procedurer, der primært fokuserer på at forbedre udseendet.

Selvom plastikkirurgi og kosmetisk kirurgi begge kan involvere lignende procedurer, er deres hovedformål forskellige. Plastikkirurgi sigter mod at genopbygge og reparere, mens kosmetisk kirurgi sigter mod at forbedre det kosmetiske udseende. Det er også vigtigt at bemærke, at kosmetisk kirurgi normalt anses for at være en valgfri procedure, mens plastikkirurgi ofte er en nødvendighed for at gendanne funktion og sundhed efter en skade eller sygdom