Negativ seo

Pingvin-opdateringen har muligvis gjort det fordelagtigt for amoralske seo-folk at benytte sig af negativ seo. Ved negativ seo forstås, når man forsøger at pille konkurrenternes sites ned, i stedet for at fokusere på at få sit eget sit i top.

Rand Fishkin fra SEOmoz fortæller her om negativ seo. Det handler bl.a. om at sladre til Google om konkurrenternes black hat seo i håbet om at de bliver straffet.

Alle seo-folk har som deres fornemste opgave at gøre internettet til et bedre sted, men der er sjældent grund til at sladre om konkurrenter. Det er bedre at bruge sin tid på at opbygge ens eget.

At sende dårlige links til et konkurrerende site eller kopiere indholdet på sitet er andre former for negativ seo. Hvis man allerede har manipuleret lidt selv ved f.eks. at købe links – lidt black hat oveni white hat – er risikoen højere for at fjendtlige links vil få en betydning.

Hvis du holder din sti ren skal du nok ikke bekymre dig så meget om, at seo-konkurrenter går til angreb i alliance med pingvinen.

Kilde