Otte måder at få læsere

I 2011 var der 70 millioner WordPress blogs, og det estimeres, at ud af 100 amerikanere blogger 8. Så hvad gør man for at trænge op til overfladen?

denne SEOmoz artikel fortæller Dan Shure, hvordan man kan forbedre sin blogging. Det sker med udgangspunkt i den meget populære amerikanske blog NoahsDad.com, hvor Rick Smith skriver om sin lille søn, der har Downs syndrom.

Skønt Rick ikke er professionel skribent og kun har blogget i 15 måneder, har han opnået betydelig succes. Hans blog, der har en livlig trafik, er blevet nævnt på Time.com, ABC News, The Huffington Post, FOX News mv.

Her præsenteres de otte veje til Ricks popularitet:

1. Sørg for at din blog har ét tydeligt tema. Lad være med at skrive lidt om alt muligt, men derimod meget om ét bestemt emne. Det gælder for bloggen som helhed og især for det enkelte blogindlæg. Du kan godt have en gådefuld titel eller overskrift, men så skal underrubrikken være klar i spyttet. Læseren må ikke være i tvivl om, hvad det handler om.

2. Inddrager du et andet emne, skal det interessere dit publikum. Du kan med fordel lade ét blogindlæg handle om to ubeslægtede emner, hvis begge emner interesserer dit publikum (såkaldt Random Affinities). Eksempelvis blev Rick Smiths indlæg om Downs syndrom i en børnetøjsreklame delt knap 15.000 gange på Facebook. Her fik han altså også fat i det publikum, der interesserer sig brændende for markedsføring.

3. Lav indhold som andre medier kunne ønske at citere. Gør det nemt for de travle (eller dovne?) journalister i mainstreammedierne at bruge dit blogindlæg i deres artikler.

4. Vær vedholdende og udgiv indlæg jævnligt. Hvor tit afhænger af dit publikum: Nogle bør udgive et indlæg om dagen, andre kan nøjes med et om ugen. Men hver konsekvent, så dine læsere ved, hvornår der er noget nyt at komme efter.

5. Skaf trafik via sociale medier. Du kan hente mange besøg til din side på de sociale medier. Det er uoverkommeligt at være til stede på alle sociale medier, så vælg 1-2 platforme og brug disse effektivt (i Danmark bør én af disse pt. være Facebook).

6. Brug personlige billeder, der fortæller en historie. Mange bloggere holder sig tilbage fra at bruge personlige fotografier, fordi de er bange for at udstille sig selv. Men det virker – flertallet derude responderer meget positivt på følelsesfulde billeder (af søde børn, hundehvalpe, lækker mad, fine blomster osv).

7. Læg videoer på din blog. Nogle gider dem ikke, men flertallet gør. Du kan lave hæderlige film med din iPhone eller smartphone, så lad ikke en chance gå fortabt for at optage en idyllisk scene.

8. Realisme sælger.  Folk er trætte af det filter af bedrevidenhed, kækhed og censur, som mainstreammedierne lægger ned over folks personlige historier. Vi vil have dem serveret troværdigt og lige til, direkte fra kilden.

Rick, Noah og mor