Pandaen og pingvinen

Med Panda opdateringerne har Google forsøgt at få gode sider til at rangere højere end dårlige sider baseret på indholdsanalyser. Penguin opdateringen, der blev implementeret i april, fokuserer på at bekæmpe spam, især spam-links, købte links og linknetværk.

Mikkel deMib Svendsen mener ikke, at Panda og Penguin kommer til at betyde det helt store i måden folk flest laver seo på. Advarslerne fra Google er primært en skræmmekampagne, der skal få folk til frivilligt at overgive deres black hat links. Det er Googles eneste reelle mulighed for at identificere skumle linknetværk.

Hvis din ranking er forbedret, skyldes det måske, at nogle af dine konkurrenter er blevet ramt af pingvinen. Hvis din ranking er forværret, kan det skyldes, at nogle af dine dårlige eksterne links er blevet opdaget og konverteret til minus-stemmer til dit site. Der er ikke andet at gøre end at forsøge at fjerne disse links og skabe nogle gode links i stedet for.

”Det er meget vigtigt at forstå, at Penguin er ren algoritme. Der er således ikke tale om en redaktionel straf – hvis du er blevet straffet. Derfor hjælper det heller ikke noget, at skrive til Google og bede om, at de genovervejer den straf du har fået. Google har gjort det meget klart, at de ikke vil gå ind og manuelt lave undtagelser i Penguin for enkelte sites”, skriver Mikkel deMib Svendsen.

Kilde