Tag den hvide hat på

Google er blevet smartere, og det betyder blandt andet, at krigen mellem white hat og black hat nu bliver vundet af førstnævnte. Ved white hat seo forstås den ærlige vej til trafik ved hjælp af godt indhold. Det er hårdt og langsommeligt, men det virker på sigt. Forsøg på at skaffe trafik ved at snyde Google kaldes omvendt black hat. Black hat seo kreerer meningsløse tekster proppet med søgeord og køber links fra dubiøse blog netværk. Det er alt sammen skabt til søgerobotterne, ikke til brugeren.

I denne artikel giver seo-konsulent Carson Ward gode råd til, hvordan man går fra black hat til white hat. Han har selv tidligere befundet sig på den mørke side og kan derfor med en vis autoritet bekendtgøre, at spammerne har tabt slaget.

I de onde gamle dage kunne seo-folk købe sig til trafik via blog netværk og artikeldatabaser. Men det var en stakket frist. Al den tid brugt på at opbygge kunstig trafik er bedre spenderet på at skabe et indhold, som folk (altså rigtige mennesker) synes godt om.

Google Panda fik skovlen under mange af de artikeldatabaser og blog netværk, som ikke tog hensyn til brugerne: Sider hvor brugerne blev misinformeret om så forskellige ting som shopping i Dubai, svømmefødder og håndkøbsmidler mod forstoppelse.

Hvad kendetegner blog netværk?

  • Dårlige tekster og et kedelige layout.
  • Emner i øst og vest, manglende struktur og kategorisering.
  • Manglende afsenderinformation.
  • Indlæg med 4-500 ord med 2-3 links til den samme side.
  • Mange identiske anchor texts.

Nogle blog netværk modtog i første omgang en advarsel i Google Webmaster Tools:

“We’ve detected that some of your site’s pages may be using techniques that are outside Googles Webmaster Guidelines.”

Tø hø. Hvis man modtager sådan en advarsel, er man næppe hvid som sne. Men Google er klar til at slå en streg over fortidens synder, når man gør en hæderlig indsats for at rense sine sider for meningsløst indhold og kunstige eksterne links.

Selvom du for længst er skiftet fra black hat til white hat, kan du få Googles vrede at føle, hvis du ikke fjerner de gamle black hat-elementer fra siden. Carson Ward beskriver bl.a., hvordan du kan bruge Open Site Explorer og Google/Bing Webmaster tools til at finde de kunstige links, så de kan fjernes.

Gør det! Online verdenen minder forbløffende meget om den virkelige verden: Din forretning bliver en succes, hvis du er bedre end dine konkurrenter.